Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta Suomessa voi vaihdella huomattavasti monista tekijöistä johtuen. Yleisimmin omakotitalon kattoremontin hinta asettuu 15000 – 25000 euron välille, mutta kattoremontin kokonaiskustannukset voivat vaihdella merkittävästi mm. seuraavien tekijöiden perusteella:

  • Katon pinta-ala ja muoto: Yksi merkittävimmistä tekijöistä on katon pinta-ala ja sen muoto. Suuremmat katot vaativat enemmän materiaalia ja työtunteja, mikä lisää kustannuksia. Monimutkaisemmat kattomuodot, kuten harjakatot tai pulpettikatot, voivat myös vaatia enemmän työtä ja tarkkuutta, mikä lisää hintaa.
  • Kattoremontin ajankohta: Kattoremontteja tehdään eniten kesäkuukausina, ja kesä on yleisesti ottaen kalliimpi aika remontille. Kysyntä on korkeimmillaan, ja ammattilaiset saattavat veloittaa enemmän. Talvella remontti voi olla edullisempi, mutta siihen liittyy haasteita, kuten kylmä sää ja lyhyemmät päivät, jotka voivat hidastaa työtä.
  • Katemateriaali: Kattomateriaalin valinta vaikuttaa merkittävästi remontin kustannuksiin. Tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen kustannukset vaihtelevat, ja korvaaminen samalla materiaalilla voi olla kustannustehokkaampaa kuin siirtyminen erilaiseen materiaaliin.
  • Katon kaltevuus: Jyrkät katot voivat olla haastavampia ja vaarallisempia työskennellä, joten ne vaativat erityistä osaamista ja turvallisuustoimenpiteitä. Tämä voi nostaa kustannuksia.
  • Valitut lisävarusteet: Kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, kattotikkaat ja sadevesijärjestelmät, voivat lisätä kattoremontin hintaa. Niiden asentaminen ja huomioiminen vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.
  • Kerrosten lukumäärä: Useamman kerroksen kiinteistöt vaativat ylimääräistä työtä ja logistiikkaa. Työvoiman ja materiaalien siirtäminen korkeampiin kerroksiin voi lisätä kustannuksia.

Lopullisen hinnan saamiseksi on suositeltavaa pyytää tarjous useammalta urakoitsijalta. On tärkeää valita kokenut ja luotettava urakoitsija, joka tarjoaa selkeän hinnan ilman piilokuluja. Muista myös tarkistaa mahdolliset takuut ja arvioida kokonaisarvoa, ei pelkästään hintaa, kun valitset kattoremontin urakoitsijaa.

PerusKatolla pyrimme aina toteuttamaan remontit kiinteällä tarjouksemme mukaisella hinnalla. Meillä ei lisätä loppulaskuun mitään piilokuluja. Suuri osa töistämme tulee kysynnästä, joten pystymme tekemään kattoremontit kilpailukykyisellä hinnalla laadusta tinkimättä.

Scroll to Top